Heeft u veel pijn in uw rug? Begin dan bij oefening 1. Gaat het beter, dan kunt u doorgaan naar de volgende oefening. Heeft u enigszins rugpijn, dan kunt u met oefening 4 en 5 starten.

Oefening 1

Lig 5 à 6 keer per dag, 2 tot 3 minuten op de buik (eventueel met een kussen onder de buik). Het is normaal als u daarbij pijn ervaart in de onderrug.

Oefening 2

Loop vaak (d.w.z. minimaal 3 keer per dag 5 minuten) op een vlakke ondergrond, loopband of vlak asfalt. Gaat het beter, vervang dan oefening 1 door de volgende: Oefening 3Breng in buiklig met de handen op de rug, 10 sec het hoofd naar achteren en trek de schouderbladen aan. Herhaal dit 10 keer en oefen dit 3 keer per dag. Het is normaal als u centraal in de rug pijn ervaart. Gaat het weer beter, vervang dan oefening 3 door oefening 4:

Oefening 4

In buiklig steunend op de ellebogen en met het bekken op bank of matras, hangt u in de onderrug. Probeer dit 3 minuten vol te houden en herhaal dit 3 keer per dag. Gaat het stilaan nog beter, vervang dan oefening 4 door oefening 5

Oefening 5

Vanuit buiklig opdrukken met gestrekte armen. Hang wederom in uw lage rug en probeer dat 10 seconden vol te houden. Keer dan weer terug naar volledige buiklig. Herhaal dit 10 keer en doe dit 3 keer per dag. De volgende oefening kunt u ten alle tijden toepassen: Oefening 6Buig meerdere malen 5 seconden achterover. Doe dit met de handen achter in de rug, de voeten in spreidstand en de benen gestrekt.

Neem contact met ons op

Send us mail